Overige video's

Witlofstamppot met katenspek en bosui

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
18 g
Hoofdingrediënten Katenspek (23) Witlof (75)

Bereiden

  1. Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout gaar.
  2. Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en schep ze uit de pan.
  3. Rooster de overgebleven spekplakjes in de pan en houd apart.
  4. Stamp de gare aardappels met de kruidenkaas tot puree en schep de spekreepjes, bosui en witlof erdoor. Warm even mee.
  5. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de stamppot met de plakjes spek erop

Variatie

Vervang katenspek door ontbijtspek. Neem in plaats van witlof prei of Chinese kool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
18 g
Hoofdingrediënten Katenspek (23) Witlof (75)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.