Overige video's

Witlofsoep met Hollandse garnalen

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
13 g

Bereiden

  1. Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes. Snijd 1 klein of een half stronkje witlof in smalle reepjes en verdeel de rest van het witlof in grove repen.
  2. Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin het grof gesneden witlof en de sjalotjes 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren.
  3. Giet heet water over de fijne witlofreepjes, spoel er daarna koud water over en laat uitlekken.
  4. Voeg de vleesbouillon toe aan het gebakken witlof en de sjalotjes en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep.
  5. Voeg versgemalen peper, sinaasappelsap en -rasp toe. Roer de crème fraîche, tijm of dragon en de fijne witlofreepjes erdoor en verwarm de soep zonder te koken.
  6. Giet de hete soep in borden of kommen en verdeel de garnalen erover.

Variatie

Vervang Hollandse garnalen door reepjes gerookte zalm of forel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.