Overige video's

Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Print

Bereiden

  1. Breng water met zout aan de kook. Blancheer hierin de witlofstronkjes circa 2 minuten. Schep ze eruit en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de kwark los met de eieren, wat zout en versgemalen peper en giet in de ovenschaal.
  3. Snijd de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Leg steeds een paar plakjes kaas tussen 2 helften witlof, druk ze weer tegen elkaar en rol ze op in een plak ham.
  4. Leg de witlof in het kwarkmengsel, bestrooi met het broodkruim en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  5. Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.

Bereidingstip

In dit recept kun je ook prima de restjes ham en kaas gebruiken die je nog in je koelkast hebt liggen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.