Overige video's

Witlofschotel met mascarpone en ham
Witlofschotel met mascarpone en ham
(14)

Witlofschotel met mascarpone en ham

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g

Bereiden

  1. Verwijder de harde kern van de gehalveerde stronkjes witlof. Verwarm de boter ineen pan en laat de witlof hierin een paar minuten zachtjes om en om bakken.
  2. Giet de bouillon erbij en laat de witlof zonder deksel op de pan in 10 minuten beetgaar worden.
  3. Schep de witlof uit de bouillon en laat goed uitlekken. Kook ondertussen de bouillon verder in tot de helft over is en roer de tijm en mascarpone erdoor.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol steeds 2 halve stronkjes in 1 plak ham en leg ze in de ovenschaal.
  5. Breng de mascarponesaus op smaak met zout en peper engiet dit over de rolletjes. Bestrooi met de kaas en bak in circa 15minuten bruin.

Wijnadvies

Wie wit wil drinken, kiest voor Soave van Villa Mondi. Ook een Chardonnay combineert fraai. Neem die van Jean Sablenay als ueen Franse wilt. Anders Danie deWet uit Zuid-Afrika of Indomitauit Chili.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.