Overige video's

Witlofschotel met ham en ei

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels circa 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof circa 2 minuten. Laat afkoelen.
  3. Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei.
  5. Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Variatie

Neem prei in plaats van witlof.

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.