Overige video's

Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g

Bereiden

  1. Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de struikjes witlof zachtjes 10 minuten.
  3. Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de hamrepen erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze, bestrooid met paprikapoeder, in de rest van de boter.
  5. Serveer de witlof met de gebakken aardappels.

Bereidingstip

Vervang witlof eens door prei, in lange delen gesneden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.