Overige video's

Witlofsalade met peperige zoete-aardappelchips en granaatappeldressing

4 gemiddeld voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Haal de blaadjes witlof los en snijd ze schuin door. Leg in een bak met koud water.
  2. Verhit de olie totdat een blokje brood bruisend blijft drijven. Schaaf de ongeschilde aardappels met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Frituur de plakjes aardappel in porties circa 4 minuten tot ze donkeroranje zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schud de chips in een schaal om met zout en chilipeper naar smaak. Meng de witlofblaadjes en 3 eetlepels granaatappelpitten door de chips en verdeel over 4 borden.
  4. Maal de rest van de granaatappelpitten in een vijzel fijn met de honing en azijn. Voeg in een straaltje de olie toe. Breng op smaak met zout en bedruppel de salade met de dressing. Bestrooi naar smaak met chilipeper.

Bereidingstip

Vervang de granaatappelpitten in dit recept door gedroogde cranberry's of rozijnen.

Wijnadvies

Serveer bij een fris gerecht met peper en fruit Indomita Gran Reserva Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.