Overige video's

Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
25 g

Bereiden

  1. Kook de krieltjes beetgaar en giet ze af. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  2. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.
  3. Schep de witlofreepjes, de bleekselderij, de boerenkaas en de helft van de noten met de dressing luchtig door elkaar.
  4. Bak de krieltjes licht in de olijfolie en schep de tuinkruiden erdoor. Voeg zout naar smaak toe.
  5. Serveer de salade bestrooid met de rest van de noten en de krieltjes er apart bij.

Variatie

Voor de vleesliefhebber kunnen er rosbiefrolletjes (vleeswaren) of biefreepjes gebakken in olie met een beetje sinaasappelrasp bijworden geserveerd. Breid de salade eventueel uit met blanke rozijnen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
25 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.