Overige video's

Witlof uit de oven met rauwe ham en parmezaan
Witlof uit de oven met rauwe ham en parmezaan
(35)

Witlof uit de oven met rauwe ham en parmezaan

Ben je fan van witlof? Dan moet je dit recept proberen: witlof uit de oven met rauwe ham en Parmezaanse kaas. Lekker en na 20 minuten in de oven kun je snel aanschuiven.
Categorie hoofdgerecht
Personen 1 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
18 g
Vezels 5 g
Zout 3,5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof. Kook de witlof in 10-15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Meng het ei met de crème fraîche, tijm en tweederde van de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Omwikkel de stronken witlof met de ham en leg ze tegen elkaar in de ovenschaal.
  3. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de overige kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer met de ciabatta.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
18 g
Vezels 5 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.