Overige video's

Witlof-tarte Tatin met kaascrème

Een klassieke tarte Tatin kan ook heel goed hartig. Deze omgekeerde taart met witlof is perfect als bijzonder hoofdgerecht zonder vlees.
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
25 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Print

Bereiden

  1. Verwijder de onderkant van de stronkjes witlof en halveer ze in de lengte. Verhit de boter in de pan. Voeg de knoflook, tijm en honing toe en bak 2 minuten.
  2. Leg de halve stronken witlof met de snijkant naar beneden dicht tegen elkaar aan in de pan. Laat in circa 10 minuten karamelliseren, tot het kookvocht zo veel mogelijk is verdampt. Besprenkel met de balsamico. Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het bladerdeeg op de witlof, duw de randen naar binnen en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  4. Prak intussen de blauwe kaas door de crème fraîche. Neem de tarte Tatin uit de oven, laat even staan en keer dan snel om op een bord. Pas op, de taart is heet. Serveer de taart warm met de kaascrème erbij. Lekker met een salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
25 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.