Overige video's

Witlof met gerookte kipsalade en hazelnoten

12 eenvoudig hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 115 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  2. Haal de blaadjes van het witlof los. Schep de kipfilet, geitenkaas en hazelnoten in de witlofschuitjes.
  3. Meng de olijfolie met de honing en tijm. Besprenkel de hapjes met de dressing en bestrooi met de bosui.

Bereidingstip

Vervang de honing en tijm door 1 eetlepel pesto en vervang de hazelnoten door amandelen of pistachenoten.

Wijnadvies

Gerookte kip en hazelnoten, twee ingrediënten die vragen om een klassieke chardonnay. Bijvoorbeeld Mâcon Villages Réserve Personelle uit de Bourgogne.

Voedingswaarde p.p.
Energie 115 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.