Overige video's

Wintersalade met gemarineerde champignons en geitenkaas
Wintersalade met gemarineerde champignons en geitenkaas
(14)

Wintersalade met gemarineerde champignons en geitenkaas

Net als de avondmaaltijd verdient ook de lunch genoeg tijd. Trakteer jezelf eens op deze lekkere wintersalade met geitenkaas, champignons en amandelen!
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook en sjalot in circa 3 minuten zacht. Voeg de champignons toe en bak deze in circa 8 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Klop intussen een dressing van de overige olijfolie en balsamicoazijn. Schep de gebakken cham­pignons door de dressing, schep goed om en laat 5 minuten marineren.
  3. Verdeel de sla over borden. Schep de champignons en dressing erop. Verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de amandelen.

Bereidingstip

Vervang voor een nog lichtere salade de geitenkaas in dit recept door hüttenkäse.

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.