Overige video's

Wilde-rijstroerbak met paddenstoelen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (187) Rucola (236)

Bereiden

  1. Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met de deksel op de pan uitstomen.
  2. Verwarm de olie in een wok en bak de ui en wortel op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  3. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep er op het laatste moment de rijst en rucola door en serveer direct in een schaal.

Bereidingstip

Lekker met een plak gegratineerde geitenkaas of gebakken spekjes.

Variatie

Vervang de winterwortel door pompoen.

Wijnadvies

Pinot Noir van Domaine Brunet is helemaal wild van deze rijst met paddenstoelen. Onze rode Bourgogne is ook van deze druif gemaakt, dus die kunt u ook schenken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (187) Rucola (236)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.