Overige video's

Weskaapse kerrievis
Weskaapse kerrievis
(2)

Weskaapse kerrievis

In 25 minuten staat dit lekkere gerecht met rijst en kabeljauwfilet op tafel! Een goed recept voor doordeweeks!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op op 150ºC. Dep de vis droog, bestrooi met zout en peper en bestuif met de bloem. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kabeljauw in 2-3 minuten per kant goudbruin. Houd de vis warm in de oven.
  2. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Giet de azijn en 250 ml water erbij. Voeg de overige ingrediënten, behalve de maizena, toe en kook onafgedekt zachtjes 10 minuten.
  3. Roer de maizena los met een beetje water. Voeg in gedeelten al roerend toe aan de saus en laat de saus binden. Serveer de kerriesaus met de vis. Lekker met rijst en sperziebonen.

Bereidingstip

Vervang de uien in dit recept door 2 in ringen gesneden preien.

Wijnadvies

Combineer de rijke smaak van de kerrievis met Zuydpunt Chenin-Viognier. In deze bloemige en volle wijn proef je tropisch fruit, zoals meloen met perzik en abrikoos.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lylliane 15-11-2021
Overheerlijk en makkelijk
Lylliane
15-11-2021
Overheerlijk en makkelijk