Overige video's

Wentelteefjes met paddenstoelenragout

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g

Bereiden

  1. Week de sneetjes brood in een mengsel van ei, melk, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paddenstoelen 2-3 minuten. Bestrooi met de bloem en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de kookroom toe. Bind met aangelengde maizena en meng de rozemarijn erdoor.
  4. Verwarm de ovengrill. Bak de sneetjes brood circa 2 minuten per kant in de boter. Leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  5. Verdeel de paddenstoelenragout en mozzarella erover en zet even onder de grill totdat de kaas gaat smelten. Bestrooi eventueel met wat gehakte groene kruiden.
  6. Lekker bij uiensoep of witlofsoep.

Variatie

Neem brie of mosterdkaas in plaats van mozzarella.

Wijnadvies

Paddenstoelen vragen om wijnen waarvoor je eens goed gaat zitten. Wat rood betreft vooral pinot noir. Domaine Brunet, Indomita en Bourgogne bijvoorbeeld. Of Casa de Campo malbec. Rioja met wat eikenhout smaakt eveneens, zoals Finca de Labarca Crianza. Voor witliefhebbers is er keuze te over met chardonnay. Denk ook hier aan Bourgogne, maar het is ook genieten met chardonnay van Danie de Wet, Viña Maipo of biologische Eco Balance.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.