Overige video's

Weense chocoladetaart

12 gemiddeld nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Vet de schaal in en leg bakpapier op de bodem. Smelt de boter in de magnetron 30 seconden op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig.
  2. Voeg de eieren en melk toe en klop goed door.
  3. Spatel bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop kort tot een glad beslag.
  4. Schep dit in de vorm en bak 8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat 5 minuten buiten de magnetron staan om na te garen. Keer om, verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een taartrooster.
  5. Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag dik met hazelnootpasta.
  6. Leg de volgende laag erop en bestrijk de bovenkant daarvan met de helft van de abrikozenjam. Dek af met de volgende laag. Zet even koud weg.
  7. Verwarm de rest van de jam zonder te koken. Strijk deze over de taart.
  8. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron 2 minuten op 450 Watt. Schep de rest van de chocolade erdoor. Giet de chocolade over de taart en laat even drogen.
  9. Versier met bonbons, vastgeplakt met een beetje hazelnootpasta, of leg er geschaafde chocoladekrullen op.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.