Overige video's

Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
14 g

Bereiden

  1. Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
  2. Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas.
  3. Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  4. Rooster de watermeloen op de barbecue tot deze net warm is. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
  5. Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.

Bereidingstip

Laat de geitenkaas een beetje smelten voordat je deze aan de salade toevoegt.

Deze salade is ook lekker met gerookte zalm.

Wijnadvies

Echt een gerecht voor Sauvignon Blanc. Die van Jean Sablenay heeft wat exotisch fruit en verfrist de zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.