Overige video's

Warme salade van varkenshaas, bietjes en blauwe kaas

5 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
18 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill. Meng de olijfolie met knoflook, zout en peper. Bestrijk de broodplakken licht met de olie en rooster ze onder de grill.
  2. Bak de varkenshaas in 2 eetlepels knoflookolie 2 minuten per kant. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  3. Rooster de bietenpartjes 2-3 minuten in het braadvet en blus af met balsamicoazijn.
  4. Meng de rest van de knoflookolie met citroensap en honing tot een dressing.
  5. Verdeel de helft van de kaas over het brood en zet dit nog heel even onder de grill.
  6. Verdeel de sla over de borden. Leg de varkenshaas en bietjes erop, sprenkel de dressing erover. Strooi de kaas erover en leg het stokbrood met gesmolten kaas erbij.

Bereidingstip

Als je niet van blauwe kaas houdt is feta ook lekker.

Variatie

In plaats van varkenshaas is geroosterde beenham ook geschikt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.