Overige video's

Warm perentaartje met vanilleroom

4 eenvoudig nagerecht, desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Hoofdingrediënten Pecannoten (52) Honing (638)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg in iedere holte van de vorm een plakje deeg. Of halveer het deeg, leg het kruislings in de holten en druk de deegnaden iets aan.
  2. Meng de peer met tijm of rozemarijn, de noten en rozijnen. Schep de honing door de stroop.
  3. Schep het peermengsel op het deeg en verdeel de honing met stroop erover.
  4. Bak de taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en wip ze uit de vorm.
  5. Spatel de vanillevla door de slagroom en serveer deze vanilleroom op de taartjes.

Variatie

Strijk op de deegbodem een laagje amandelspijs. Vervang rozijnen door pitloze gehalveerde druiven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Hoofdingrediënten Pecannoten (52) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.