Overige video's

Waldorfsalade met zalmfilet en gebakken krieltjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder eventuele dikke draden aan de buitenkant van de bleekselderij, was de stengels en snijd deze in dunne reepjes.
  2. Snijd de appels in dunne reepjes. Meng de bleekselderij en appel in een grote kom met de krenten en noten. Klop het citroensap door de mayonaise en breng op smaak met peper. Schep deze dressing door de salade.
  3. Schep de krieltjes in een ovenschaal om met 1 eetlepel olie, zout en peper. Bak hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Bak halverwege de oventijd de zalmfilets in de rest van de olie aan beide kanten gaar en bruin.
  4. Neem de krieltjes uit de oven en schud ze om met de dille. Serveer de waldorfsalade met de krieltjes en de zalm.

Bereidingstip

Gebruik in dit recept eventueel yoghurt in plaats van mayonaise om de salade iets lichter te maken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.