Overige video's

Wafels met kersen en mascarponeroom

6 eenvoudig nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena.
  2. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk.
  3. Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast.
  4. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee.

Bereidingstip

Bind je het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder.

Variatie

In plaats van wafels te gebruiken kun je ook flensjes bakken of kant-en-klare flensjes kopen en daarop de kersencompôte scheppen.

Wijnadvies

Schenk de halfzoete witte Graves Supérieures (9-11°C). Zijn fijne zoetheid sluit hier mooi aan.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.