Overige video's

Vruchtenbeignets

4 gemiddeld snack, gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Hoofdingrediënten Peer (60) Banaan (111) Ananas (39)

Bereiden

  1. Roer het bakmeel door met een snufje zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes.
  2. Schil de appels en peren, boor de klokhuizen uit en snijd ze in elk in ca. 4 schijven.
  3. Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar schijven of stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden.
  4. Frituur maximaal 3-4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.
  5. Bestuif met poedersuiker en serveer lauwwarm of afgekoeld.

Bereidingstip

Ook lekker met kaneelsuiker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Hoofdingrediënten Peer (60) Banaan (111) Ananas (39)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.