Overige video's

Vrolijke kuikens
Vrolijke kuikens
(42)

Vrolijke kuikens

Categorie brunch, lunch, hapje, tussendoortje
Personen 4 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Kook de eieren hard en laat ze onder koud water schrikken. Laat afkoelen, pel de eieren en snijd ze met een scherp mes horizontaal door in kartelvorm.
  2. Lepel de dooier eruit en meng met de mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, kerrie- of paprikapoeder en eventueel fijngehakte groene kruiden. Schep dit mengsel in een spuitzak.
  3. Spuit de vulling in de onderste helften van de eieren of schep met een lepel erin en zet de hoedjes erop. Laat de gevulde eieren afgedekt opstijven in de koelkast.
  4. Geef de kuikens een gezichtje met kleine stukjes wortel of paprika als snaveltje en kappertjes of stukjes augurk als oogjes.

Bereidingstip

Snijd een heel dun plakje van de onderkant, zo blijven de eieren goed rechtop staan.

Kook de eieren hard en koel ze daarna snel af. Hoe langer je de eieren kookt, hoe minder mooi de kleur van de vulling wordt.

Zorg ervoor dat de eieren goed afgekoeld zijn voordat je de vulling erin spuit, anders smelt deze een beetje. Kook de eieren dus ruim van tevoren.

Prak de eidooiers fijn met een vork of wrijf ze door een zeef, zo wordt de vulling lekker glad en smeuïg.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.