Overige video's

Voorjaarssoep van doperwten en warmgerookte zalm

Snert, maar dan in het voorjaar! Maak deze voorjaarssoep van doperwten en warmgerookte zalm. Een feestelijke soep die veel kleur op tafel geeft.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten glazig. Voeg de aardappels en bouillon toe en kook in circa 10 minuten gaar. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  2. Voeg de doperwten en peterselie toe aan de bouillon en kook nog 2 minuten. Verpak de zalm in aluminiumfolie en verwarm in de oven. Pureer de soep helemaal glad. Giet terug in de pan en voeg de fijngesneden bleekselderij toe. Verwarm de soep nog 1 minuut door.
  3. Serveer de soep in voorverwarmde kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met peper. Lekker met stokbrood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.