Overige video's

Voorjaarsrisotto met zalm en munt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g

Bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
  2. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  3. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  4. Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de courgette circa 3 minuten.
  5. Voeg de doperwten en de citroenrasp toe en schep dit door de risotto als deze beetgaar is. Leg het deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron.
  6. Bak intussen de zalm op de huid op middelhoge stand in circa 5 minuten rosé. Bestrooi met zout en bak nog 1 minuut op de andere kant.
  7. Verwarm de risotto op een lage stand en roer de boter, de kaas en de munt erdoor. Breng verder op smaak met peper.
  8. Serveer de risotto op warme borden en leg er een stuk zalm op.

Wijnadvies

Voor wijn bij de risotto blijven we natuurlijk in Italië . Bij de voorjaarsrisotto verschijnt het voorjaar in het glas dankzij Terrazzano Verdicchio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.