Overige video's

Volkoren appelplaatkoek met hazelnoten
Volkoren appelplaatkoek met hazelnoten
(26)

Volkoren appelplaatkoek met hazelnoten

Bak eens gebak met volkorenbloem! Zo krijg je elke dag in ieder geval voldoende vezels binnen en heb je bovendien minder snel weer trek.
Categorie gebak
Personen 12 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Wel de rozijnen en abrikozen in warm water. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de appels met de sinaasappelrasp, -sap, kaneel en noten. Snijd de abrikozen in stukjes en meng met de rozijnen door het appelmengsel.
  2. Snijd de boter met 2 messen in een deegkom in stukjes. Voeg de jam, volkorenbloem, olie en een snuf zout toe. Roer met een vork tot een korrelig deeg.
  3. Kneed met een koele hand tot een glad deeg. Voeg als het deeg plakt extra bloem toe. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap of druk het deeg uit op een kleine bakplaat. Zorg voor een wat hogere zijkant.
  4. Bestrooi de deegbodem dun met havermout en verdeel de appelvulling erover. Druk een beetje aan met de achterkant van een lepel.
  5. Bak de plaatkoek 45-50 minuten in het midden van de oven. Controleer na 30 minuten of de koek niet te donker wordt en dek eventueel af met aluminiumfolie. Laat iets afkoelen en bestrijk de bovenkant met abrikozenjam.

Bereidingstip

Vervang de abrikozenjam in dit recept door een abrikozenjam met minder suiker.

Deze plaatkoek smaakt ook heel lekker met cranberry's in plaats van abrikozen.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Sanne 07-01-2022
Hij was droog en niet zoet genoeg. Niet lekker, zonde.
Sanne
07-01-2022
Hij was droog en niet zoet genoeg. Niet lekker, zonde.
Lees meer