varkenshaas

Varkenshaas recepten

De lekkerste varkenshaas recepten

Varkenshaas is het meest malse stuk van het varken. Uit de oven, met groente en aardappels, gewikkeld in spek of met een knapperig jasje van bladerdeeg. Hoe je varkenshaas ook klaarmaakt, met dit heerlijke vlees maak je gegarandeerd indruk aan tafel. Ideaal voor een diner of een lekker recept voor doordeweeks.

Wat is varkenshaas?

varkenshaas

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees. Het vlees bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kophaas wordt veel voor saté gebruikt. Het middelste deel wordt vaak rosé gebraden. Als je de varkenshaas in plakken van 2 centimeter snijdt, krijg je varkensmedaillons.

Recept: varkenshaasmedaillons

Varkenshaas bakken

varkenshaas

Kies bij voorkeur voor een stuk varkenshaas in plaats van voorgesneden medaillons. Bij een hele varkenshaas aan een stuk kun je de gaarheid beter bepalen. Haal de varkenshaas een half uur voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast, zodat het vlees goed op temperatuur kan komen. Bak de varkenshaas in olie in een goed hete pan totdat het begint te kleuren. Bak de varkenshaas in 1,5 minuut om en om aan. Draai daarna het gas naar middelhoog vuur, doe er boter bij en bak in 5 minuten gaar. Laat de varkenshaas na het bakken zo’n 5 tot 10 minuten rusten voor een perfect resultaat.

Herfstgeuren
Herfstgeuren

Superieur stoofvlees

Meer stoofgerechten
Koken met je oven
Koken met je oven

Bakken in de oven

Meer gerechten uit de oven