hachee

Hachee gerechten

De lekkerste hachee recepten

Hachee is een heerlijk winters stoofgerecht dat origineel uit Nederland komt. Het bestaat uit stukjes vlees – zoals runderlappen of ham – die gekookt worden met uien, wortelen en kruiden. Deze ingrediënten geven de hachee een unieke, smakelijke smaak. Het gerecht kan op verschillende manieren worden bereid, maar één ding is zeker: met de juiste recepten maak je de lekkerste hachee gerechten!

Welk vlees voor hachee?

hachee

Welk vlees gebruik je voor hachee? Het meest gebruikte vlees in hachee is rundvlees. Het is gesneden van de onderrib (de hals) van de koe. Runder- en braadlappen worden uit hetzelfde deel van de koe gehaald. Deze kun je ook gebruiken voor hachee. Van de hachee die wij in Nederland kennen zijn, runderstoofvlees, uien en zuur van azijn of wijn de belangrijkste ingrediënten. Het vlees heeft een langere bereidingstijd nodig om gaar en zacht te worden. Hoe langer het stooft, hoe lekkerder het wordt. Je hebt even wat geduld nodig, maar dan heb je ook wat!

Welke groenten bij hachee?

groenten hachee

Welke groenten eet je bij hachee? Natuurlijk is hachee bekend met aardappelen en rode kool, maar je kunt het ook eens serveren met rijst en andere groenten, zoals wortel, boontjes, bloemkool. Maar om af te wisselen kun je ook spruitjes of broccoli serveren bij hachee. Eén ding is zeker: met een grote pan hachee en groenten zet je een heerlijke Hollandse maaltijd op tafel. En de restjes? Die vries je gewoon in. Zo heb je altijd een lekkere portie hachee in huis.

Weekend
Weekend

Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?

Lekkere weekend recepten
Herfstgeuren
Herfstgeuren

Superieur stoofvlees

Meer stoofgerechten