Stoofvlees recepten

Stoofvlees recepten

Lekker laten sudderen

Stoofvlees is typisch een herfstgerecht, maar stiekem wil je stoofvlees toch het hele jaar door maken? Hoe langer je het vlees laat sudderen, hoe malser het wordt. En des te lekkerder je keuken ervan gaat ruiken! Stoofvlees is een ideaal gerecht om in het weekend klaar te maken: overdag kun je het gerecht lekker laten sudderen. Bekijk hier alle recepten met stoofvlees.

Tips voor stoofvlees

stoofvlees tips

Voordat je begint aan de stoofpot is het handig dat het vlees op kamertemperatuur is. Riblappen, runderlappen en sukadelappen zijn ideaal om te gebruiken voor stoofvlees. Snijd de groenten niet te klein. Deze verliezen al snel structuur, omdat de pan lang op het vuur staat. Gebruik vooral kruiden en specerijen met stevige smaken, zoals oregano, salie, rozemarijn, tijm, cayennepeper, kruidnagel en laurier. Het is belangrijk dat je de stoofpot niet moet laten koken. Dan wordt het vlees snel taai. Zachtjes pruttelen mag wel. Hoe langer en rustiger je stooft, hoe zachter en lekkerder het vlees wordt. Je kunt het stoofvlees best een halve dag laten pruttelen en de volgende dag pas opeten. Dan is de stoofpot op zijn allerlekkerst!

Recept: knolselderij stamppot met stoofvlees

Stoofvlees bewaren

stoofvlees bewaren

Hoe lang kun je stoofvlees bewaren? Stoofvlees kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren. Heb je een extra portie stoofvlees gemaakt? Dan kun je het ingevroren nog 3 maanden bewaren. Slim, zo heb je altijd een lekkere maaltijd uit de vriezer achter de hand. Wil je stoofvlees ontdooien? De beste manier van ontdooien is om het stoofvlees de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de gesloten verpakking in de koelkast te leggen. Zo kan de portie langzaam ontdooien.

Tip: grootmoeders stoofvlees
Weekend
Weekend

Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?

Lekkere weekend recepten
Paddenstoelen
Paddenstoelen

Najaarspracht

Eindeloos variëren