spareribs

Spareribs recepten

Om zelf thuis te maken

Spareribs zijn om je vingers bij af te likken zo lekker! Wie houdt er nu niet van een lekker mals stukje van de barbecue? Met een zoete marinade, of juist lekker pittig. Net wat jij lekker vindt. Trakteer jezelf en maak de lekkerste spareribs gewoon thuis!

Wat zijn spareribs?

spareribs

Spareribs – ook wel ribbetjes – zijn geroosterde varkensribben. Het zijn de delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Een gerecht dat over de hele wereld gegeten wordt. Typerend aan spareribs is dat dit gerecht met de hand, dus zonder bestek, gegeten wordt. Bij spareribs mag je lekker kluiven! Het vlees zit op en tussen de botjes, afhankelijk van de grootte van het varken. Spareribs zijn vaak al gemarineerd en voor gegaard. Dat betekent dat je ze extra makkelijk kan klaarmaken op de barbecue!

Spareribs marineren

spareribs

Spareribs eten we het liefst als ze heel mals en lekker plakkerig zijn, zodat je je vingers erbij kunt aflikken. Je geeft smaak aan spareribs door dry rubs en sauzen. Een goede basis rub kun je bijvoorbeeld maken van bruine suiker, zout, peper, uienpoeder, chilipoeder en knoflookpoeder. Smeer de spareribs goed in met de marinade en doe dit aan beide kanten. Dek de ribbetjes af met aluminiumfolie en zet ze vervolgens 24 uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken lekker intrekken.

 

Alles voor de barbecue
Alles voor de barbecue

Meer van het rooster

Lekkere bbq-recepten
Barbecue-grillmenu
Barbecue-grillmenu

Geniet 4 gangen in de tuin

De vier gerechten