Rundvlees

Rundvlees

Van gehakt tot biefstuk: de veelzijdigheid van rundvlees

Rundvlees is veelzijdig en geliefd vlees in Nederland. Het komt in vele vormen, van smeuïg gehakt tot malse ossenhaas, en wordt gebruikt in allerlei gerechten. De absolute top drie in Nederland? Biefstuk, stoofvlees en gehaktballen. Maar er is meer! Maak zelf een perfecte hamburger of geurige runderstoofpot. Of probeer eens een Marokkaanse tajine van rundvlees of een trendy broodje pulled beef. Ontdek hier alles over de verschillende soorten rundvlees en heerlijke recepten.

Verschillende soorten rundvlees

Elke soort rundvlees heeft zijn eigen kenmerken en beste bereidingstechnieken. Gehakt is betaalbaar en veelzijdig, perfect voor gehaktballen, pastasaus of hamburgers. Biefstuk, met zijn malse textuur, is wat duurder en het lekkerst kort gebakken of gegrild. Rosbief is een magere luxe optie, ook koud heerlijk op een broodje of in een salade. Ossenhaas, het malste deel van het rund, schittert in luxe gerechten zoals beef Wellington. Ribeye en entrecote, vetter en smaakvol, zijn ideaal voor de barbecue. Runderlappen worden door langzaam stoven heerlijk zacht. Draadjesvlees, een geliefd Nederlands gerecht, valt door het stoven in draadjes uit elkaar, verrukkelijk!

Heerlijke recepten met rundvlees

Hamburgers en biefstuk moet je kort bereiden om ze sappig en mals te houden, ideaal voor een snelle maaltijd. Stoofvlees heeft juist tijd nodig om heerlijk mals te worden. Probeer ons recept voor stoofvlees uit de oven, jij je handen vrij, de oven doet het werk! Wel eens zelf carpaccio gemaakt? Vers het allerlekkerst en heel gemakkelijk om te maken. Of maak echt comfortfood met rundvlees: van heerlijk gehaktbrood tot boeuf bourguignon. Wil je het wat meer trendy? Verras met een broodje pulled beef of een goed gevulde steak sandwich.

Vlees met een streepje
Vlees met een streepje

Gezellig samen grillen

Nog meer van de barbecue
Snel en simpel
Snel en simpel

Easy gerechten met gehakt

Meer met gehakt