Rosbief braden

Rosbief braden

Perfect gebraden rosbief en bijgerechten

Rosbief is een mals stuk vlees, gesneden uit de dunne lende van het rund. Perfect voor feestelijke diners. Het bereiden van een groot stuk vlees lijkt lastig, maar met onze stap-voor-stap uitleg is het simpel! Probeer een traditionele Engelse roast met geroosterde aardappelen of bereid het op de bbq voor een rokerige smaak. Rosbief over? Heerlijk koud op een broodje of in salade! Kijk op deze pagina voor onze recepten en praktische tips.

Stap voor stap perfecte rosbief braden

1 Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Kruid de rosbief royaal met zout en peper.

3 Verwarm een pan met olie en schroei de rosbief rondom dicht.

4 Plaats de rosbief in een ovenschaal en gebruik een vleesthermometer.

5 Rooster de rosbief tot de kerntemperatuur 50-55°C is voor medium-rare.

6 Laat de rosbief ca. 15 minuten rusten voor het aansnijden.

Je kunt rosbief ook in een braadpan op laag vuur braden, of op de bbq voor een rokerige smaak. Houd dezelfde kerntemperatuur aan en laat het vlees altijd rusten voor het beste, sappigste resultaat. Probeer onze beste recepten voor rosbief: klassieke roast beef of rosbief met sjalot en paprika uit de oven.

Van rosbief carpaccio tot salade met rosbief

Plakjes rosbief zijn ideaal voor een snelle bereiding van allerlei gerechten. Serveer het carpaccio-stijl, met een pittige mieriksworteldressing en Parmezaanse kaas, of met paddenstoelen, voor een supersnel voorgerecht. Of maak rosbiefrolletjes gevuld met roomkaas of met selderijsalade, als hapje of als voorgerecht. Voeg de dunne plakjes op het laatst toe aan een geurige noedelsoep. Een rosbiefsalade is perfect voor lichte lunch; van een aspergesalade met rosbief tot een exotische boontjessalade met rosbief en kokosdressing.

Broodje rosbief

Heb je restjes gebraden rosbief over? Gebruik ze voor een heerlijke lunch! Beleg een boterham of broodje met rosbief en een lik mosterd, pesto of truffelmayonaise. Rol rosbief in een wrap met verse groenten, perfect voor de broodtrommel of picknick. Of maak een tosti met rosbief en kaas, als snel tussendoortje. Goede manieren om restjes rosbief te verwerken! Of gebruik plakjes rosbief uit de supermarkt (vleeswaren).

Bijgerechten bij rosbief

Combineer rosbief met gerechten die je gemakkelijk samen in de oven kunt bereiden, jij je handen vrij! Geroosterde groenten, aardappelgratin of geroosterde aardappelen passen er perfect bij. Klassiekers zoals sperziebonen en wortels zijn altijd een goede keuze. Voor een Engelse twist: serveer met bijgerechten zoals Yorkshire pudding (een luchtig, gebakken bijgerecht van eierbeslag) en mierikswortelsaus.