Kipfilet recepten

Kipfilet recepten

Kiplekkere gerechten uit de pan, oven en gevuld

Kipfilet is een van de meest veelzijdige vleessoorten. Ideaal voor de snelle doordeweekse maaltijd, zoals pasta pesto met kip of een spinaziecurry met kip. Maar ook als je indruk wil maken met een feestelijk diner, zit je met kipfilet altijd goed. Maak eens gevulde kipfilet met pistachepesto of kipfilet en papillotte. Ontdek hier de lekkerste kipfilet recepten.

Zo bereid je kipfilet

Met kipfilet kun je echt alle kanten op. Of je nu op zoek bent naar een mals gebakken kipfilet uit de pan, een heerlijk geroosterde variant uit de oven of pulled chicken. Om de perfecte kipfilets te bakken, laat je ze eerst een half uur op kamertemperatuur komen voor gelijkmatige garing. Verhit een koekenpan op de middelhoge stand en voeg olijfolie of boter toe. Leg de kipfilets in de pan zodra de olie of boter heet is. Bak de kipfilet in 3 minuten rondom lichtbruin. Draai het vuur laag en braad de kipfilet in 10-12 minuten gaar. Keer de kipfilets regelmatig. Laat 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verspreiden, waardoor je lekker sappige kipfilet krijgt.

Voor het bereiden van kipfilet uit de oven verwarm je de oven voor op 200°C. Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en eventueel met andere smaakmakers zoals knoflookpoeder en paprikapoeder. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor het maken van pulled chicken leg je de kipfilets in een grote pan en bedek je ze met bouillon of water. Voeg zout, peper en eventueel knoflook, ui en laurierblad toe voor extra smaak. Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het zachtjes koken gedurende ca. 15 minuten, of tot de kipfilets gaar zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen. Haal de kipfilets uit de pan en gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken tot fijne stukjes

Meer kipfilet recepten

Variëren met kipfilet

Omdat kipfilet snel gaar is, is het een uitstekende keuze voor drukke doordeweekse avonden. Dit magere, witte vlees van de kip bevat weinig vet, waardoor het ook nog eens een gezonde keuze is voor veel maaltijden. Onbewerkte kip staat dan ook in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Kipfilet is perfect voor snelle en gemakkelijke maaltijden zoals roerbakgerechten, salades, sandwiches en pastagerechten. Pulled chicken is lekker in een wrap of op je hamburger. Of serveer pulled chicken met tortillachips en tomatensaus voor bij de borrel. Een klassieker die nooit teleurstelt is gegrilde kipfilet met groenten. Heerlijk met paprika, courgette en rode ui. Het is eenvoudig te bereiden en supersmaakvol wanneer je het vlees op smaak brengt met kruiden zoals rozemarijn en tijm. Ook heerlijk en lekker makkelijk met een frisse salade ernaast, zoals in dit recept voor gegrilde kipfilet met Griekse salade. Kipfilet voelt zich ook helemaal thuis in de Aziatische keuken. Snijd blokjes of reepjes van de kipfilet en bak deze in een wok met Aziatische smaakmakers zoals sojasaus, sesamzaadjes en gember. Lekker met noedels of rijst. Met kipfilet van de vleeswarenafdeling maak je de lekkerste broodjes, zoals deze Italiaanse bol met kipfilet, rauwe ham en rosbief. Wat je ook kiest, met kipfilet zet je altijd iets lekkers op tafel.

Maak pulled chicken wraps
Kippensoep recepten
Kippensoep recepten

Van grootmoeder of met een twist

Alle recepten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!