pulled chicken

Pulled chicken recepten

Zelf pulled chicken maken

Pulled chicken is een populaire variant op pulled pork en wordt gemaakt van, je raadt het al, kip! Pulled chicken is een lichtere en minder vette keuze dan pulled pork. Ontzettend lekker in combinatie met rijst, een salade of in een burger of in een wrap! Wil je zelf pulled chicken maken? Doe hier inspiratie op voor de lekkerste recepten.

Wat is pulled chicken?

pulled chicken

Pulled chicken is een gerecht gemaakt van kip. Het is de kip variant op pulled pork en wordt vaak gemaakt van kippendijfilet. Het kippenvlees wordt gekruid, gegaard en vervolgens gescheurd met je vingers of een vork tot kleine reepjes. Met 10 minuten pocheren kun je de kip al uit elkaar trekken en mengen met smaakmakers. Pulled chicken kan warm of koud worden gegeten en is erg lekker in combinatie met rijst, salade of in een burger. Ook lekker bij Mexicaans, zoals nacho’s en taco’s. Pulled chicken is gemakkelijk te maken en kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.

Hoe maak je pulled chicken?

Wil je zelf pulled chicken maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Zelf pulled chicken maken is niet moeilijk. Je kunt pulled chicken maken door kipfilet of kippendij in een slowcooker langzaam te stoven. Maar er is ook een veel snellere variant, namelijk door kip te pocheren. In een beetje water met smaakmakers zoals een bouillonblokje of chipotle pocheer je de kip in 10 minuten gaar. Vervolgens trek (pull) je de kip met twee vorken of je vingers uit elkaar, waardoor er dunne reepjes kip ontstaan.

Vanavond? Kip!
Vanavond? Kip!

Zo veelzijdig als de kip zijn er niet veel

Meer met kip
Stoofgerechten
Stoofgerechten

Met vlees, vis of lekker vega met veel groenten!

Stoof ook!