coq au vin

Coq au vin recepten

Een echte Franse klassieker

Coq au vin is een klassiek Frans recept dat je zelf eens gemaakt moet hebben! Het lijkt veel werk, maar coq au vin bereiden hoeft niet moeilijk te zijn! Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld. En kip natuurlijk. Dit gerecht is namelijk het lekkerst als het goed kan marineren. Met dit gerecht scoor je gegarandeerd punten!

Wat is coq au vin?

Wat betekent coq au vin? Coq au vin is een Frans gerecht en betekent letterlijk kip in wijn. De basis voor de stoofschotel is een hele haan en rode wijn, bij voorkeur een Bourgogne. Je kunt ook coq au vin met witte wijn maken, dan heet het gerecht coq au vin blanc. Een lekker en feestelijke stoofpot, dat vaak met feestelijke gelegenheden, zoals kerst, geserveerd wordt. Maar coq au vin kun je eigenlijk het hele jaar door eten! Tip: coq au vin is een gerecht dat alleen maar lekkerder wordt als je ‘m een dag eerder klaar maakt. Ideaal als je bezoek krijgt dus, want je kunt het recept makkelijk voorbereiden.

Wat serveer je bij coq au vin?

Coq au vin is een heerlijk stoofgerecht, maar je wil er waarschijnlijk ook nog een bijgerecht bij serveren. Een goed bijgerecht voor coq au vin is een frisse salade of een stukje brood. Maar je kunt er ook rijst of aardappeltjes bij serveren. Zo maak je een complete, vullende maaltijd van coq au vin. Dit Franse gerecht verveelt nooit!

Vanavond? Kip!
Vanavond? Kip!

Zo veelzijdig als de kip zijn er niet veel

Meer met kip
Stoofgerechten
Stoofgerechten

Met vlees, vis of lekker vega met veel groenten!

Stoof ook!