Kip recepten

Kip recepten

Van pulled chicken tot pastei

Op zoek naar recepten met kip? Kip is veelzijdig en altijd goed: met deze recepten kun je alle kanten op! Of je nu op zoek bent naar een recept voor een leuk dinertje of een makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Pasta pesto met kip valt altijd goed in de smaak, net als oven gerechten met kip of kippensoep op grootmoeders wijze. In zijn geheel, als kippenbout of filet: in deze verrassende kip recepten speelt kip de smakelijke hoofdrol.

Kip uit de oven

kip uit de oven

Kip is bij uitstek geschikt om in de oven te bereiden. Wil je een hele kip uit de oven maken? Goed idee! Moeilijk? Welnee! Hier kan eigenlijk niks fout aan gaan. De oven doet namelijk al het werk! Je hebt even geduld nodig, maar dan heb je ook wat. Je hoeft de kip alleen in de oven te doen, de tijd in te stellen en af en toe in de gaten houden of alles nog goed gaat. Superfeestelijk en hartstikke lekker. Dan zet je nog eens een spectaculair gerecht op tafel! Tip: Voor 4 personen kun je denken aan een kip van ± 1200 gram.

Recept: kip uit de oven

Kip marineren

Hoe moet je kip marineren? Dat is hartstikke makkelijk! Bovendien smaakt je kip hartstikke lekker daarna. Hoe langer het vlees marineert, hoe beter de smaken kunnen intrekken. Je maakt de marinade en legt de kip erin. Zet de afgedekte schaal in de koelkast. Ga er vanuit dat je kip ongeveer een uur moet laten marineren. Bij kip passen verschillende lekkere marinades, zoals een citroenmarinade, een zoet-pikante marinade of een marinade van limoen en rozemarijn.

Verschillende delen van de kip

kip

Welke delen van de kip eten we? Kipfilet is de tweedelige borst van een kip. Het haasje is een klein reepje mals vlees dat met een vliesje vastzit aan de borstfilet. Met de kippenbout wordt de volledige poot van de kip bedoeld, inclusief rugstuk. De kippenpoot is de poot zonder rugstuk. Het bovenste deel van de poot (zonder de drumstick), is de kipkarbonade, ook wel de kippendij genoemd. De drumstick is het onderste deel van de kippenpoot. Een volledige kippenvleugel bestaat uit drie delen. De drumette, de middenvleugel, en de tip.

Lunch inspiratie
Lunch inspiratie

Voor thuis, op kantoor of onderweg!

Meer lunchrecepten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!