kebab

Kebab recepten

Zelf kebab maken

Zelf kebab maken? Kebab is een populair gerecht dat bestaat uit gebraden en gekruid lams-, kip- of kalfsvlees. Lekker als avondeten, maar maak er ook eens een partysnack van! Serveer het gerecht met een zelfgemaakte, frisse youghurtsaus en je hebt een heerlijk hapje. Eens wat anders dan de standaard gehaktballetjes!

Wat is kebab?

kebab

Kebab is gebraden gekruid lams-, kalfs- of kippenvlees. De naam komt uit het Perzisch en betekent letterlijk ‘gebakken vlees’.  Voor kebab wordt er vaak een mix van vlees gebruikt. Voor echte kebab wordt geen varkensvlees gebruikt. De meest voorkomende soort is döner kebab, een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. Döner bestaat uit een dikke ronde staaf van afwisselende laagjes gekruid vlees en vet, die gerold zijn om een braadspit.

Wat is döner kebab?

doner kebab

Döner kebab is een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. Döner betekent letterlijk ‘draaiend’ en kebab betekent gegrild vlees. De staaf met vlees wordt verticaal draaiend in een staande grill verhit en gebakken. Vervolgens worden er plakjes vanaf gesneden. De döner wordt geserveerd in een schotel met friet en sla, of in een pitabroodje. In Nederland wordt döner kebab vrijwel altijd met knoflooksaus en sambal geserveerd, maar dat is in Turkije uit den boze. Daar wordt het gerecht hooguit met yoghurt geserveerd.

De Griekse keuken
De Griekse keuken

Griekse smaken. Vers en veelzijdig

Meer gerechten uit Griekenland
Vlees met een streepje
Vlees met een streepje

Gezellig samen grillen

Nog meer van de barbecue