kalkoen

Kalkoen recepten

De lekkerste kalkoen recepten

Kalkoen wordt veel gegeten tijdens de feestdagen, maar kalkoen is ook de perfecte variant als je eens wat anders wil eten dan kip. Op een sandwich tijdens de lunch of bij de pasta of rijst. Eén ding is zeker, kalkoen is een heerlijke maaltijd voor elke gelegenheid. Doe hier inspiratie op voor lekkere recepten met kalkoen.

Wat is het verschil tussen kip en kalkoen?

Kip of kalkoen, is er verschil tussen deze twee vleessoorten? Kip is rijk aan eiwitten, is vetarm en licht van kleur. Kalkoen bevat meer eiwitten, maar heeft een wat lager vetgehalte, is wat donkerder van kleur vanwege het hoger ijzergehalten en heeft een wat grovere structuur. Kalkoen kan door de grovere structuur wat droger zijn dan kip en wordt daarom vaak gevuld.

Hoelang moet kalkoen in de oven?

De meeste mensen bereiden kalkoen door het gevogelte in de oven te bakken. De tijd die nodig is om de kalkoen goed gaar te maken, hangt af van hoe groot de kalkoen is en hoe je hem wilt bereiden. Reken voor een niet-gevulde kalkoen 40 minuten per kilo vlees en voor een gevulde kalkoen een uur per kilo.

Recept: gevulde kalkoen met bessenglazuur
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Vanavond? Kip!
Vanavond? Kip!

Zo veelzijdig als de kip zijn er niet veel

Meer met kip