goulash

Goulash recepten

De lekkerste goulash recepten

Ga je zelf goulash maken? Wat een goed idee. Het perfecte stoofgerecht op koude winterse dagen, maar eigenlijk is dit Hongaarse gerecht gewoon het hele jaar door lekker. Of je nu voor de traditionele variant gaat met aardappelen of rijst, een goulash soep of voor een vegetarische goulash. Lekker om in het weekend te maken als je de tijd hebt om de keuken in te duiken.

Wat is goulash?

goulash

Goulash is een traditioneel vleesgerecht uit Hongarije. Het woord ‘goulash’ is afkomstig van het Hongaarse woord gulyás en betekent herder. Traditioneel wordt goulash gemaakt met rundvlees, maar je kunt het ook met varkensvlees, kip of lamsvlees maken. Goulash wordt gekruid met paprika en andere kruiden. Je kunt goulash eten als soep, maar als je het wat meer laat inkoken, eet je goulash met rijst, aardappelpuree of brood. Goulash is een lekkere stevige maaltijd en werd vroeger gebruikt om restjes mee op te maken.

Recept: goulashsoep

Hongaars goulash recept: welke kruiden gebruik je?

goulash kruiden

Welke kruiden gebruik je voor een Hongaars goulash recept? Deze stoofschotel maak je door er even de tijd voor te nemen en het vlees lekker te laten sudderen in de juiste kruidenmix. Voor goulash gebruik je vaak paprikapoeder, komijnzaad, karwijzaad, laurierblaadjes en oregano. Goulash wordt nog lekkerder als je ‘m een dag van tevoren maakt. Dan kunnen de smaken lekker intrekken. Wist je dat je goulash ook in de slowcooker kunt maken? ’s Ochtends gooi je alle ingrediënten in de slowcooker en ’s avonds eet je alsnog heerlijke snelle goulash. Lekker met rijst of aardappelen.

De lekkerste hachee recepten
De lekkerste hachee recepten

Klassiek lang stoven of een snelle variant?

Alle recepten
Stoofgerechten
Stoofgerechten

Met vlees, vis of lekker vega met veel groenten!

Stoof ook!