recepten met gehaktbal

Gehaktbal recepten

Zo maak je de lekkerste gehaktbal!

Eens in de zoveel tijd is het zo lekker: een ‘gewoon’ AVG’tje. Met een zelfgemaakte gehaktbal! De lekkerste gehaktballen maak je natuurlijk gewoon zelf. En dat is helemaal niet zo moeilijk! Bovendien kun je eindeloos variëren met het basisrecept voor gehaktballen. Voor welke gehaktballen ga jij vanavond?

Eindeloos variëren

Of je nu gaat voor standaard gehaktballen bij je aardappelen en broccoli, of voor een pittige variant met tomatensaus: gehaktballen zijn altijd goed. Ook lekker: gehaktballen van kip! Of mini-gehaktballetjes voor tijdens de borrel op zaterdagavond. Kortom: er is eigenlijk geen moment dat gehaktballen niet lekker zijn…

 

 

Tips voor perfecte gehaktballen

Hoe krijg je nu die perfecte gehaktbal? Gehaktballen krijgen een lekker bruin korstje als je ze bakt in boter. Leg de gehaktballen in de pan op het moment dat de boter niet meer bubbelt. Bak ze daarna op hoog vuur aan. Blijf goed rollen, zodat de gehaktballen egaal bruin worden. Laat ze daarna, op laag vuur, nog 20 minuutjes sudderen. Keer de gehaktballen regelmatig om.

Stapel op stamppot
Stapel op stamppot

Van klassiek tot bijzonder

Meer stamppotten
Snel en simpel
Snel en simpel

Easy gerechten met gehakt

Meer met gehakt