entrecote recepten

Entrecote recepten

De lekkerste entrecote recepten

Heel veel smaak en ontzettend veelzijdig: de entrecote is een alleskunner. Entrecote betekent letterlijk ’tussen de ribben’ en is een stuk vlees om van te genieten. Lekker van de barbecue of gebakken in een pan, met deze recepten met entrecote wordt het gegarandeerd feest!

Wat is entrecote?

entrecote

Entrecote betekent letterlijk vertaald ’tussen de ribben’ en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte tussen voorste en achterste deel van de rug van het rund. Entrecote is een biefstuk met een randje vet uit de rug van het rund. De entrecote is een heel mals stuk vlees, omdat dit deel van de koe weinig beweging krijgt en er zich daardoor weinig taaie spiervezels ontwikkelen.

Hoe lang entrecote bakken?

entrecote

Reken ongeveer 200 gram gram per persoon bij entrecote. Haal het vlees 30 minuten voordat je het gaat bakken uit de koelkast. Op deze manier zal het vlees niet zo hard schrikken van de warme koekenpan. Dep het vlees droog met keukenpapier en strooi op beide kanten peper en zout. Hoe lang moet je een entrecote bakken? Als je de entrecote rosé gebakken wil hebben, bak je de entrecote aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Wil je de entrecote meer doorbakken hebben? Ga dan voor een paar minuten langer, afhankelijk van de dikte van het vlees. Dek het vlees daarna af met aluminiumfolie en laat het vlees nog een paar minuten rusten.

Supersmaakmaker
Supersmaakmaker

Spek geeft smaak!

Meer met spek
Vanavond? Kip!
Vanavond? Kip!

Zo veelzijdig als de kip zijn er niet veel

Meer met kip