biefstuk met chimichurri

Biefstuk recepten

Biefstuk is altijd een goed idee!

Een perfect gebakken biefstuk, daar wordt iedereen vrolijk van, toch? Maar hoe bak je nu de perfecte biefstuk? Op deze pagina leggen we het aan je uit. Wil je eens variëren met biefstuk? Op deze pagina vind je de lekkerste biefstuk recepten om inspiratie op te doen.

Hoe bak je de perfecte biefstuk?

de perfecte biefstuk bakken
  1. Haal de biefstuk een half uur voordat je gaat bakken uit je koelkast, zodat het op kamertemperatuur komt.
  2. Bestrooi de biefstuk met zout aan beide kanten. Zo kan het zout in het vlees trekken tijdens het bakken. Peper gebruik je pas na het bakken, anders kan de peper verbranden!
  3. Tijd om te bakken! Zorg dat je pan goed heet is. Dat weet je als de boter niet meer schuimt en bijna verkleurt. Het lekkerste is om roomboter te gebruiken.
  4. Hoe lang moet het vlees bakken? Dat hangt af van de dikte van de biefstuk. De biefstuk is rare wanneer je met je vinger op het vlees drukt en het geen tegendruk geeft. De biefstuk is medium wanneer het meer tegendruk geeft. Springt het vlees meteen terug? Dan is je biefstuk doorbakken
  5. Laat het vlees daarna nog even rusten in folie, zo’n 10 minuten.
Recept: biefstuk met port-jus

Biefstuk salade

oosterse biefstuksalade recept

Biefstuk is heerlijk met aardappelen en groente, maar ook in een salade! Perfect als lichte maaltijd tijdens een zomerse avond of voor de lunch. Ben je op zoek naar inspiratie voor een biefstuk salade? Wij helpen je een handje. Deze biefstuk met knoflook en peper op een bedje van rucola en venkel is heerlijk! Zin in een oosters gerecht? Dan is de Oosterse biefstuksalade misschien iets voor jou. Hou je van bietjes? Probeer dan eens deze gegrilde biefstuk met een fruitige bietensalade. Dit recept verveelt nooit: salade met ossenhaaspuntjes.

Tip: salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk
Vlees uit de oven
Vlees uit de oven

Gaar en goudbruin

Aan de slag!
Surf en turf
Surf en turf

Surf & turf, klassiek & trendy

Vlees & vis-gerechten