Beenham recepten

Beenham recepten

De lekkerste beenham recepten

Beenham, misschien wel het meest veelzijdige stuk varkensvlees. Van klassiek broodje tot showstopper voor op je tafel met kerst: dit is culinair genieten van ham. Hier vind je de lekkerste recepten met beenham.

Beenham uit de oven

beenham uit de oven

Wil je graag beenham uit de oven bereiden? Dat is hartstikke makkelijk en kun je gerust een keer proberen: laat de oven het werk doen! Je kunt het beste de beenham even aanbraden, dan in de oven zetten op de gewenste stand en tijd. Haal vervolgens de beenham uit de oven en pak hem in in aluminiumfolie om de beenham te laten rusten. Zo blijft de beenham lekker sappig! Wil je de beenham koud eten? Laat de beenham dan afkoelen in aluminiumfolie en snijd het vlees pas aan zodra je het gaat serveren.

Beenham braden

beenham braden

De bereidingstijd van beenham is wat langer, maar dan heb je ook echt een lekker stukje vlees. Je kunt beenham bereiden in de oven, of je kunt beenham braden in de hapjespan. Verwarm de pan met een klontje boter en laat deze goed smelten. Braad de beenham vervolgens even aan en laat de beenham daarna 50-60 minuten op een laag vuurtje garen met de deksel op de pan. Je kunt de beenham af en toe omdraaien, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, dan is de kans groot dat het vlees aanbakt. En dat wil je natuurlijk niet! Beenham klaar? Combineer ‘m dan met een recept met asperges.

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Koken met je oven
Koken met je oven

Bakken in de oven

Meer gerechten uit de oven