vlees recepten

Vlees recepten

De lekkerste recepten met vlees

Een mooi gebakken biefstuk, kip uit de oven, een smakelijke hamburger of pittig-zoete spareribs: dat kunnen vleesliefhebbers wel waarderen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een selectie gemaakt van onze lekkerste vlees recepten. Als je zin hebt om uitgebreid te koken, kun je al dagenlang bezig zijn met het garen van het vlees. Minder tijd? In een handomdraai zet je ook de lekkerste vleesgerechten op tafel.

Recepten met vlees

Voor de meeste mensen mag een goed stuk vlees niet ontbreken tijdens de avondmaaltijd. Een lekker stukje rosé gebakken biefstuk, kip bij de nasi of gehakt in een Mexicaanse wrap. Om het de vleesliefhebber gemakkelijk te maken, staan op deze pagina een heleboel lekkere recepten met vlees. Doordeweekse recepten die in 20 minuten op tafel staan, maar ook uitgebreide stoofrecepten of gerechten voor een chic diner.

Vlees bewaren

vlees bewaren

Hoe lang kun je vlees bewaren? Leg rauw vlees en rauwe vleesproducten na het boodschappen doen zo snel mogelijk in de koelkast. Bewaar bereid vlees maximaal 3 tot 4 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt vlees ook invriezen. In de vriezer geldt: hoe groter een stuk vlees, hoe langer het goed blijft. Onbewerkt varkensvlees kun je tot 3 maanden invriezen, maar onbewerkt rundvlees wel tot 9 maanden. Bewerkte producten zoals hamburgers en slavinken zijn minder lang houdbaar, namelijk 1 maand.

Soep met vlees

soep

Soep met balletjes. We houden ervan! Hoe meer balletjes hoe beter. Maar je kunt ook ander vlees in de soep gebruiken. Wat dacht je van maissoep met chorizo? Of een lekker vullende bonensoep met worst? Of ga je toch voor die tomatensoep met ballen? Heb je inspiratie nodig? Hier vind je allerlei lekkere recepten voor soep met vlees.

Alle soeprecepten met vlees

Stamppot recepten

stamppot

Stamppot met worst. Hollandser kan niet! Wil je zelf stamppot maken? Lekker, snel en ook nog eens makkelijk voor doordeweeks! En een stukje vlees kan eigenlijk niet ontbreken. Traditioneel met rookworst of spekjes, of juist net even wat anders met chorizo of salami. De keuze is wederom reuze!

Alle stamppotrecepten met vlees

Salades met vlees

salade met vlees

Zin in een maaltijdsalade met vlees? Lekker! Denk eens aan een salade met biefstukpuntjes, of een frisse zomerse salade met mozzarella, aubergine en ham. Je kunt oneindig variëren met salades met vlees. Om het je makkelijk te maken, hebben we een overzicht gemaakt met de lekkerste saladerecepten met vlees.

Alle salades met vlees

Pasta met vlees

pasta

Kip, spekjes, biefstuk, gehakt, pancetta, chorizo, parmaham of karbonade. Je kunt oneindig variëren met pastarecepten met vlees. Vlees geeft extra veel smaak aan je gerecht. Ben je uitgekeken op jouw vaste pastarecepten? Bekijk deze gerechten die we voor je hebben geselecteerd dan eens!

Alle pastarecepten met vlees
Vlees met een streepje
Vlees met een streepje

Gezellig samen grillen

Nog meer van de barbecue
Hamburger recepten
Hamburger recepten

Het is tijd voor hamburgers!

Meer burgers