Overige video's

Vlechtbrood

6 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g

Bereiden

  1. Kneed de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water en 1 eetlepel boter tot een zacht deeg. Kneed minimaal 5 minuten door voor een luchtig brood. Laat het deeg afgedekt 30- 60 minuten rijzen.
  2. Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Rol deze stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot strengen van 3 cm dik.
  3. Druk de strengen aan de bovenkant samen en vlecht ze tot aan het andere uiteinde strak in elkaar. Leg het brood op de bakplaat.
  4. Smelt de boter en bestrijk het brood er royaal mee. Bestrooi met de zoutkorrels en dek af met vershoudfolie. Laat het brood nog circa 30 minuten rijzen.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak het brood in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Als het brood hol klinkt als je erop tikt, is het gaar.
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.