Overige video's

Vlechtbrood met Pesto alla Genovese

6 gemiddeld klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Meng de gist met de melk en suiker. Schep 1 theelepel zout door de bloem. Voeg het melkmengsel en de olijfolie toe en kneed met de hand of in een keukenmachine met deeghaak tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt circa 50 minuten rijzen op een warme plaats, tot het volume verdubbeld is.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een rechthoekige lap.
  2. Bestrijk de deeglap met de pesto tot 2 cm van de rand af. Rol de rechthoekige deeglap in de lengte op en snijd met een scherp mes in 2 dikke, lange slierten.
  3. Vlecht de slierten om elkaar heen tot een lang brood. Leg het brood op de bakplaat, bestrijk met ei en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Gebruik iets meer pesto en bestrooi het brood met geraspte Parmezaanse kaas.

Maak kleine pestobroodjes: verdeel het deeg in repen van 2,5 cm breed en 15 cm lang. Draai als een spiraal en rol op tot ronde broodjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.