Overige video's

Vlaamse schotel met bier en pruimen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
11 g

Bereiden

  1. Bestrooi de hamlappen met zout, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan.
  2. Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet.
  3. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten.
  4. Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe.
  5. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.

Bereidingstip

Voeg eens 50 gram zilveruitjes aan het gerecht toe.

Wijnadvies

Natuurlijk het lekkerst met bokbier! Wilt u liever wijn kies dan Jean Sablenay Cabernet Sauvignon of Qué Mas Cabernet Sauvignon/Merlot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.