Overige video's

Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en bak het vlees, bestrooid met zout en peper, rondom bruin.
  2. Bak de sjalotjes mee tot ze glazig zijn. Giet het bier en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze samen met de mosterd toe. Laat het vlees met deksel 3 uur zachtjes stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder en voeg op het laatst de zilveruitjes toe.
  5. Lekker met rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot.

Bereidingstip

Vervang het bier eventueel door appelsap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.