Overige video's

Vlaamse gehaktballetjes met vruchtensaus
Vlaamse gehaktballetjes met vruchtensaus
(2)

Vlaamse gehaktballetjes met vruchtensaus

Gehaktballen op z’n Vlaams, met dit recept zit je goed! Lekker bij de stamppot, bij aardappelen en groenten, met rijst of met salade en friet!
Categorie hapje, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met de eieren en de helft van de sjalot, peterselie, paneermeel, zout en peper. Vorm er 12 balletjes van en rol ze door 4 eetlepels bloem.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 5-6 minuten goudbruin. Schep uit de pan. Voeg de rest van de boter toe aan het bakvet en fruit hierin de rest van de sjalot 2 minuten. Schep 1 eetlepel bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de jam, stroop en azijn toe en verwarm tot een gebonden saus. Giet als de saus te dik is een scheutje water erbij. Verwarm de gehaktballetjes 3-4 minuten in de saus. Lekker met sla en friet.

Bereidingstip

Gebruik in dit recept bij voorkeur bosvruchtenjam met minder suiker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Bruijns 07-09-2021
Echt lekker
Bruijns
07-09-2021
Echt lekker