Overige video's

Vlaamse asperges met parmezaan
Vlaamse asperges met parmezaan
(18)

Vlaamse asperges met parmezaan

Eet asperges met ei eens op de Vlaamse manier, maar dan met een Italiaanse twist van Parmezaanse kaas. Zo kun je volop variëren met deze seizoensgroente.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
24 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Schil de asperges en verwijder de stugge onderkanten. Kook de asperges circa 5 minuten in een grote pan gezouten water. Schakel de warmtebron uit en laat afgedekt nog 10 minuten staan.
  2. Kook intussen de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard en laat schrikken onder koud water. Smelt de boter in een pannetje op een lage stand. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak ze fijn. Klaar de boter door met een schuimspaan of soeplepel de witte stukjes die op de boter drijven weg te scheppen.
  3. Laat de asperges uitlekken en leg op een grote schaal. Meng in een kom de peterselie met de eieren en de helft van de boter. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het eimengsel over de asperges en giet de rest van de boter erover. Schaaf met een kaasschaaf flinters van de Parmezaanse kaas erboven. Serveer de asperges met de krieltjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
24 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.